pondělí 18. srpna 2014

Makovo-kokosová bábovka

Suroviny
  • máslo na vymazání formy,
  • hrubá mouka na vysypání,
  • 2 hrnky celozrnné ječné mouky,
  • 1 hrnek namletého máku,
  • 1 hrnek kokosu,
  • 50 ml oleje,
  • 1 kypřící prášek do pečiva,
  • 2 hrnky mléka,
  • 1 vanilkový cukr,
  • 2 vejce,
  • 375 g cukru krupice.
Postup
Bábovku vymažete máslem a vysypte hrubou moukou. Rozehřejte troubu na 180 °C.

Vejce ušlehejte s cukrem do pěny, snažte se, aby se cukr rozpustil. Přidejte olej a vanilkový cukr. Střídavě přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Šleháním vznikne řídké těstíčko, rozdělte je na polovinu. Do jedné vmíchejte kokos a do druhé mletý mák.

Do připravené bábovkové formy na střídačku nalijte polovinu těsta s kokosem, poté polovinu s mákem, zbývající část kokosového a nakonec i zbytek makového těsta.

Pečte přibližně hodinu. Po upečení nechte bábovku zchladnout ve formě. Po vyklopení ji pocukrujte.

Pozn.: Mák je lepší namlít si doma, je pak čerstvější a víc voní. Kokosová část je vláčnější. Maková výraznější. Dobrá kombinace.

Žádné komentáře: