Suroviny
- máslo na vymazání formy,
- hrubá mouka na vysypání,
- 2 hrnky celozrnné ječné mouky,
- 1 hrnek namletého máku,
- 1 hrnek kokosu,
- 50 ml oleje,
- 1 kypřící prášek do pečiva,
- 2 hrnky mléka,
- 1 vanilkový cukr,
- 2 vejce,
- 375 g cukru krupice.
Postup
Bábovku vymažete máslem a vysypte hrubou moukou. Rozehřejte troubu na 180 °C.
Vejce ušlehejte s cukrem do pěny, snažte se, aby se cukr rozpustil. Přidejte olej a vanilkový cukr. Střídavě přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Šleháním vznikne řídké těstíčko, rozdělte je na polovinu. Do jedné vmíchejte kokos a do druhé mletý mák.
Do připravené bábovkové formy na střídačku nalijte polovinu těsta s kokosem, poté polovinu s mákem, zbývající část kokosového a nakonec i zbytek makového těsta.
Pečte přibližně hodinu. Po upečení nechte bábovku zchladnout ve formě. Po vyklopení ji pocukrujte.
Pozn.: Mák je lepší namlít si doma, je pak čerstvější a víc voní. Kokosová část je vláčnější. Maková výraznější. Dobrá kombinace.
Bábovku vymažete máslem a vysypte hrubou moukou. Rozehřejte troubu na 180 °C.
Vejce ušlehejte s cukrem do pěny, snažte se, aby se cukr rozpustil. Přidejte olej a vanilkový cukr. Střídavě přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Šleháním vznikne řídké těstíčko, rozdělte je na polovinu. Do jedné vmíchejte kokos a do druhé mletý mák.
Do připravené bábovkové formy na střídačku nalijte polovinu těsta s kokosem, poté polovinu s mákem, zbývající část kokosového a nakonec i zbytek makového těsta.
Pečte přibližně hodinu. Po upečení nechte bábovku zchladnout ve formě. Po vyklopení ji pocukrujte.
Pozn.: Mák je lepší namlít si doma, je pak čerstvější a víc voní. Kokosová část je vláčnější. Maková výraznější. Dobrá kombinace.
Žádné komentáře:
Okomentovat