Suroviny
- 2 vejce,
- 150 ml bílého jogurtu (použijete-li ovocný, budete mít příchuť navíc, jen to s nimi nepřežeňte),
- 50 ml řepkového oleje,
- 100 g jablečného pyré nebo přesnídávky,
- 1 zralý banán,
- 100 g rybízu,
- 4 lžíce tekutého medu,
- 1 lžička vanilkového extraktu,
- 200 g celozrnné špaldové mouky,
- 50 g ovesných vloček a pár na posypání,
- 1,5 lžičky kypřicího prášku,
- 1,5 lžičky jedlé sody,
- 1,5 lžičky mleté skořice,
- špetka soli,
- 2 lžíce směsi semínek (dýňová, slunečnicová, lněná, sezamová) na posyp.
Postup
Tenhle recept je naprosto senzační, protože do něj můžete nacpat spoustu ovoce, na které samostatně třeba nemáte chuť a taky to je docela rychlé.
Tenhle recept je naprosto senzační, protože do něj můžete nacpat spoustu ovoce, na které samostatně třeba nemáte chuť a taky to je docela rychlé.
Předehřejte troubu na 180°C. V jedné míse smíchejte tekuté suroviny: vejce, jogurt, olej, jablečné pyré, med a vanilkový extrakt. Přimíchejte i ovoce (banán, rybíz apod.) V druhé míse promíchejte zbývající (sypké) přísady kromě semínek na posyp.
Tekutou směs vlijte do sypké a rychle ji lehce promíchejte do hladka. Při přemíchání hrozí, že budou muffiny hutné a ne tak dobré – takže míchejte méně a co nejdříve plňte formy. Muffiny posypte vločkami a semínky a 25 minut pečte v předehřáté trouby, až vyběhnou a zezlátnou.
P. S.: Jablečné pyré si můžete uvařit z jablek sami doma třeba za patnáct minut. Ovoce se dá použít víceméně jakékoliv a místo pyré třeba marmeláda - klidně i fíková.
P. S.: Jablečné pyré si můžete uvařit z jablek sami doma třeba za patnáct minut. Ovoce se dá použít víceméně jakékoliv a místo pyré třeba marmeláda - klidně i fíková.
Inspirováno Apetitem listopad 2013.
Žádné komentáře:
Okomentovat