Suroviny:
- 150 g chilli papriček,
- 150 g červených paprik (varianta b) borůvek),
- odpovídající množství želírovacího cukru – toho 2:1 celé kilo,
- 600 ml jablečného octa,
- případně sůl,
- 6 sklenic o objemu 250 ml.
Postup
Umyjte sklenice i víčka, nejlépe ve vroucí vodě a dejte stranou uschnout.
Dejte vařit cukr s octem na mírný plamen. Bez míchání vyčkejte rozpuštění cukru.
Chilli papričky očistěte (semínka usušte a vysaďte) a nasekejte najemno. Přidejte papriku (nebo borůvky záleží na vámi zvolené variantě), kterou nasekáte nahrubo – pak budete mít v džemu větší kousky – nebo najemno.
Rozsekanou směs přisypte do octa s cukrem a zprudka vařte 10 minut. Variantu s paprikou můžete osolit.
Ještě horké plňte do sklenic.
Hodí se k sýrům (zvláště kozímu), ale i masu, na jednohubky nebo do sendvičů.
Umyjte sklenice i víčka, nejlépe ve vroucí vodě a dejte stranou uschnout.
Dejte vařit cukr s octem na mírný plamen. Bez míchání vyčkejte rozpuštění cukru.
Chilli papričky očistěte (semínka usušte a vysaďte) a nasekejte najemno. Přidejte papriku (nebo borůvky záleží na vámi zvolené variantě), kterou nasekáte nahrubo – pak budete mít v džemu větší kousky – nebo najemno.
Rozsekanou směs přisypte do octa s cukrem a zprudka vařte 10 minut. Variantu s paprikou můžete osolit.
Ještě horké plňte do sklenic.
Hodí se k sýrům (zvláště kozímu), ale i masu, na jednohubky nebo do sendvičů.
Můžu říct, že mě těší, že borůvková verze už zachutnala spoustě lidí, dokonce i ženským!
Inspirace Apetitem prosinec 2009.
Inspirace Apetitem prosinec 2009.
Žádné komentáře:
Okomentovat