pondělí 2. února 2015

Špaldové palačinky

Potřebujete:
  • 500 ml mléka,
  • 2 vejce,
  • 200 g celozrnné špaldové mouky,
  • špetku soli,
  • máslo na smažení,
  • lžičku vanilkového cukru.
V mléce rozšlehejte vejce, cukr a sůl. Postupně všlehejte mouku. Nechte půl hodiny odpočinout v chladu.

Smažte co nejtenčí palačinky na trošce másla, ideálně na suché pánvičce.

Můžete potírat marmeládou, tvarohem rozmíchaným s cukrem, nutelou, plnit čerstvým nebo konzervovaným ovocem, šlehačkou a sypat nastrouhanou čokoládou.

Nebo můžete udělat palačinky na slano, stačí vynechat cukr a plnit špenátem, kostkami opečeného masa se zeleninou apod.

Žádné komentáře: