středa 15. července 2015

Citróny nakládané v cukru a soli

Potřebujete: 
  • 2 biocitróny, 
  • asi 500 gramovou sklenici, např. od oliv,
  • 100 g cukru, 
  • 100 g soli.
Citróny nakrájejte na čtvrtiny nebo proužky i s kúrou. Vyndejte semínka a bílou středovou část. Naklaďte je do sklenice a průběžně zasypávejte solí a cukrem.

Citróny pustí šťávu, kterou můžete do salátů, rizota nebo k mořským plodům. Do jednotlivých pokrmů můžete přidávat také kousky citrónů jako takových.

Recept jsem převzala z http://hobby.idnes.cz/recepty-na-darecky-pro-mlsouny-nejen-ze-sklenice-f6i-/hobby-domov.aspx?c=A101216_130455_hobby-domov_bma. Pochází od Radka Kašpárka z kulinářského ateliéru Ola Kala.


P. S.: Zase tak moc mi to nechutnalo. V soli jsou podle mě lepší.

Žádné komentáře: