úterý 21. července 2015

Limoncello 2. varianta

Potřebujete:
  • 1 láhev vodky (používám Božkov nebo Hanáckou),
  • 2–3 biocitróny + plán, co uděláte se šťávou z citrónů,
  • o 14 dní později:
    • 300 g cukru,
    • 0,5 l vody.
Citróny důkladně omyjte v teplé vodě... budou pak lépe pouštět šťávu, kterou využijete na něco jiného.Škrabkou na brambory opatrně oškrábejte tenké proužky žluté kůry. To bílé je hořké a do likéru se to nehodí.

Kůru dejte do láhve s vodkou, z níž si trochu ulijete stranou, jinak se vám tam nevejde. A nechte 14 dní na chladném tmavém místě odpočívat. Je vhodné, jednou za den trošku protřepat. Získáte citrónový extrakt, který můžete používat do pečení místo citronové kůry.

Po 14 dnech...
Připravte si sirup: 300 g cukru rozpusťte v hrnci na malou teplotu v 0,5 litru vody. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu, pak přilijte líh s citronovou kůrou. Promíchejte a přeceďte do jiné nádoby. Nechte týden odpočinout.

Tip:  Podávejte vychlazené. Hodí se k odpoledním dezertům.

Žádné komentáře: